Aktualności

Obrazek dla aktualności
04.12.2017 |   Spomlek w kanale HoReCa
Branża HoReCa dla Spomleku to obszar niezwykle istotny, w którym firma widzi duży potencjał na poziomie produktów premium. W związku z tym mleczarnia podjęła szereg działań, w celu rozwoju tego sektora. Najważniejszym jest współpraca z Jarosławem Walczykiem, Prezesem Fundacji Szefów Kuchni.  
Obrazek dla aktualności
27.11.2017 |   Spomlek przyznał stypendia
Po 500 zł miesięcznie otrzyma siedmioro studentów – dzieci członków Spomleku kształcących się na kierunkach związanych z hodowlą bydła mlecznego, produkcją mleka oraz przetwórstwem mleka i żywności.
Obrazek dla aktualności
08.11.2017 | Bursztyn "Produktem wysokiej jakości"
Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała Certyfikaty „Dobry produkt – wybór ekspertów 2017”.
Obrazek dla aktualności
07.11.2017 | Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera
Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn.  
Obrazek dla aktualności
27.10.2017 | Bursztyn nagrodzony złotym medalem
W konkursie Good Cheese oceniono 80 serów w 12 kategoriach. Największą popularnością cieszyła się kategoria ser na deskę, w której nasz Bursztyn zdobył złoty medal.  
Obrazek dla aktualności
25.10.2017 | Ruszyła produkcja innowacyjnego proszku mlecznego
Mleczarnia Spomlek rozpoczęła produkcję izolatów białek serwatkowych WPI. Jest to nowy trend, który w Polsce raczkuje, a Spomlek będzie pierwszym w kraju producentem tak wyrafinowanego produktu.