Sery z Radzynia

Sery z Radzynia nawiązują do tradycji serowarstwa w Polsce, a jednocześnie  komponują czysty, mleczny smak goudy z ciekawymi dodatkami.

W serach znaleźć można  smaki inspirowane Europą jak i Dalekim Wschodem. Czarnuszka pachnie chlebem z dzieciństwa, a imbir niesie orientalny posmak. Na przyjęciach w roli przystawki czy dodatku do potraw na ciepło czerwony ser z dodatkiem ziół i pomidorów robi furorę. Nawet proste koreczki z goudą z czosnkiem niedźwiedzim  zbierają zachwyt gości dzięki mocnej smakowej nucie. Zobacz więcej: www.seryzradzynia.pl

 Sery produkowane na specjalne zamówienie klienta.

 

Gouda z imbirem

Zupełnie nowe połączenie sera z imbirem sprawia, że nasze odczucia smakowe przenoszą nas w świat Orientu. Ostra przyprawa przeplata się z łagodnością i prostotą smaku goudy tworząc związek doskonały. Powstał mocarz, który swoim charakterem wzbogaci każdą przekąskę, a na desce serów rzuci wyzwanie wszystkim konkurentom.

Dodatek:
Imbir jest znaną na całym świecie przyprawą rodem z Malezji. Korzeń imbiru ma oryginalny, silny aromat z odświeżającą, nieco cytrynową nutą, w smaku jest palący i lekko gorzki.
Ów ostry smak i zapach zawdzięcza dużej ilości żywic i olejków eterycznych. Oprócz walorów smakowych imbir znalazł zastosowanie jako doskonały dodatek do diety w okresie przeziębień, często gości w menu osób dbających o linię.

 

Gouda z ziołami i pomidorami

Ser gouda we włoskiej odsłonie z pomidorami i ziołami to coś zupełnie nowego. Dzięki starannie dobranym proporcjom ziół, ser zyskuje intensywny i niepowtarzalny aromat, wzbogacony dodatkowo o delikatny smak pomidorów. Apetycznie czerwony kolor sera nada każdej sałatce, przekąsce czy kanapce nowy wymiar estetyczny.

Dodatek:
Pomidory w ziołach to kwintesencja kulinarnej prostoty,
w którym niezwykle ważną role odgrywa jakość zarówno warzyw, jak i samych ziół.

 

 

 

Gouda z czarnuszką

Kanapka z chlebem z czarnuszka i Goudą? Dlaczego nie, tylko po co ten chleb? Gouda i czarnuszka to duet idealny, któremu już nic więcej nie trzeba. Łagodny w smaku ser wzbogacony czarnuszką – równie delikatną, aczkolwiek o nieco goryczkowej nucie –nabiera niespotykanego wyrazu
i charakteru.

Dodatek:
Jednym z polskich ziół, które można dodać do sera jest czarnuszka, stosowana niegdyś do produkcji chleba. Posiada właściwości lecznicze - pomaga w znoszeniu alergii, poprawia także trawienie. Charakteryzuje się delikatnym, lekko goryczkowym smakiem.

 

 

 

Gouda z kozieradką

Kozieradka jest niezwykle aromatycznym i wyrazistym
w smaku ziołem, a jednocześnie bardzo cenionym za jej bogactwo w przeciwutleniacze i witaminy. Połączenie jej ciekawej nuty smakowej z wyjątkowo delikatnym serem gouda przenosi nas do kuchni dalekiego wschodu.

 

Dodatek:
Rośliny używane w kuchni jako zioła, charakteryzują się nie tylko ciekawą nutą smakową, ale też specyficznymi właściwościami. Kozieradka pospolita to roślina bogata
w białka roślinne, śladowe ilości olejków eterycznych, przeciwutleniacze i witaminy takie jak: PP, F i D.

 

 

 

Gouda z czosnkiem niedźwiedzim

Dla tych, którzy cenią sobie wyrazisty smak czosnku prezentujemy goudę z czosnkiem niedźwiedzim. Każdy dobrze zna smak tej rośliny, ale jego połączenie z serem jest absolutną nowością. Subtelność i delikatność sera gouda silnie kontrastuje z intensywnym smakiem i zapachem czosnku, a całość daje niespotykany dotąd efekt. Doskonale sprawdza się m.in. jako przekąska do piwa.


Dodatek:
Czosnek niedźwiedzi to roślina o wspaniałym smaku i wielu leczniczych właściwościach. Uważany był za jedną
z pierwszych roślin powstałych po powstaniu świata, wierzono, że daje ona męstwo siłę i zdrowie. Świeże liście czosnku niedźwiedziego rosną masowo w wilgotnych lasach liściastych, najchętniej w towarzystwie buków. Zastosowanie tej przyprawy w kuchni jest przeogromne. Liście smakiem dorównujące dorodnym ząbkom pospolitego czosnku są idealnym składnikiem sałatek oraz zup. Najzdrowsze są liście zebrane w początku pory kwitnienia.

 

 

Dane logistyczne